Home Війна Житомирянам показали проєкт ліцею №25, який підірвали окупанти. ФОТО

Житомирянам показали проєкт ліцею №25, який підірвали окупанти. ФОТО

1727

Сонячні панелі, зелені тераси для відпочинку, парковка для батьків, міцний підвал-укриття – у Житомирі показали проєкт ліцею №25, над яким працювали архітектори з декількох країн.

У відбудові ліцею допомагатиме Барселона, архітектори з Лісабону. Особлива увага – до екології.

Про це 15 квітня на засіданні виконкому розповів мер Сергій Сухомлин:

«Декілька днів тому маленька житомирянка, яка хотіла піти у 1 клас в цей ліцей, навіть намалювала малюнок нового вигляду ліцею. Представник житомирської проєктної фірми Сергій Грабчук разом з архітекторами з Лісабону та Кіпру вже розробили концепт вигляду ліцею. Вже сьогодні, не зважаючи на те, що йде війна, ми будемо думати, як нам відбудувати Житомир та всю Україну».

Сергій Грабчук акцентував, що велика роль приділятиметься саме екологічному аспекту, укріплюватимуть підвальне приміщення, щоб у разі чого, було де сховатися:

«Ми зібралися із нашими колегами і вирішити запропонувати концепцію з відбудови ліцею №25.

Для того, що зробити сучасний навчальний заклад є речі, які треба включати в нове будівництво. Це – освітній простір, використання рекреаційних зон, екологічність, архітектура, безбар’єрність.

Схема зонування нового об’єкту: навчальні класи, медпункт, спортзал, тераси з озелененням, актові зали, адміністрація, їдальня та підвальний поверх для укриття. Сама школа має бути сучасним об’єктом, де люди мають бачити біля себе правильну архітектуру та використання екології. Він має бути  екологічним та економити енергію. Також втілено підвіз та відвіз дітей батьками, місця для паркування та безпека дітей».

Нагадаємо, 4 березня російські окупанти бомбою знищили ліцей №25 у центрі Житомира. Батьки та вчителі влаштували там толоку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here