Home Освіта Депутатка від «Слуги народу» хоче стати директором ліцею №25 – батьки проти...

Депутатка від «Слуги народу» хоче стати директором ліцею №25 – батьки проти і звернулися до мера

2407

24 грудня представники батьківського комітету ліцею №25 прийшли на сесію Житомирської міської ради та звернулися до мера і депутатів з проханням враховувати їхню думку у питанні призначення керівника закладу.

Батьки виступають проти призначення на цю посаду Лідії Чередніченко, яка є депутаткою від партії «Слуга народу» та вчителькою біології в ЗОШ №28 (округ, по якому вона за списками пройшла в депутати).

Цікавим є те, що головою комісії, яка обиратиме директора ліцею, є представник тієї ж партії, секретар міської ради Віктор Клімінський.

Під час сесії батьки передали звернення до мера та зазначили, що підтримують іншого кандидата.

«Мені здається некоректним те, що ми чуємо зараз в залі. Я поясню свою позицію. Міська рада, депутати – не є членами комісії. Є чіткий регламент, комісія, яка проводить голосування – буде приймати рішення.

Демократія – це класно, і треба її розвивати. Але давайте може самі навчимося жити по закону і демократичним принципам. Ви визначаєтеся, комісія визначається. Є всі інструменти для проведення прозорого конкурсу. Це теж в якійсь мірі вплив на комісію», – сказав міський голова Сергій Сухомлин.

У той же час, батьки ліцеїстів наголосили, що питання полягає в необхідності повторного конкурсу, оскільки думку батьків та працівників школи не було почуто:

«Питання не в рішенні комісії та конкурсі. Питання в тому, що представників від батьків та працівників школи немає в комісії. Ми не можемо впливати на рішення…Тому ми вбачаємо за необхідне призначення повторного конкурсу, де буде враховано думки педагогічного колективу та батьків».

Депутатка Наталія Леонченко зазначила про конфлікт інтересів під час проведення конкурсу:

«У конкурсній комісії можливо вбачати конфлікт інтересів, тому що головою комісії є Віктор Клімінський, секретар міської ради, якого обрано від політичної партії Слуга народу. І так сталося, що одна з конкурсанток, яка йде на цю посаду – депутатка, обрана теж від цієї партії. Тому, можливо, слід на короткий ас відтермінувати проведення конкурсу і переглянути склад конкурсної комісії».

Після обговорення конкретного рішення озвучено не було.

«Як я можу своїм рішенням відтермінувати конкурс? Давайте ми вивчимо це питання в робочому порядку…», – зазначив Сухомлин і перейшов до формування порядку денного сесії.

Нагадаємо, Лідія Чередніченко стала депутатом міської ради не за кількістю отриманих голосів (за неї проголосувало 165 виборців), а за рахунок того, що округ подолав квоту, а вона була №1 по округу.

У своїй декларації депутатка зазначає, що має дві квартири та гараж у Житомирі, два будинки (один незавершений) у Пряжеві, дві земельні ділянки та автомобіль Ford Transit.

Як повідомляє Житомир.info, 22 грудня в ліцеї №25 батьки учнів провели зустріч із кандидатами на посаду директора закладу – Іваном Денисюком, методистом в обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, та Лідією Чередніченко, депутаткою та вчителькою ЗОШ №28.

На запитання бітьків, як Чередніченко буде поєднувати депутатство і роботу керівника закладу, вона відповіла:

«Місцезнаходження школи – центр міста, якраз таки за останній рік розширення мого колозору і збільшило можливості, які б я хотіла долучили до нашого, вашого ліцею. Саме це дасть мені можливість, як голові наглядової ради Корольовського району, і як секретарю комісії, це можливості залучення всебічних проєктів, залучення дітей до школи місцевого самоврядування, а не недолік».

Батьки провели голосування, де майже одноголосно підтримали на посаду директора закладу Івана Денисюка. Натомість за Чередніченко був лише один голос.

Представники департаменту освіти міської ради зазначили, що цю позицію батьків не можуть врахувати під час конкурсу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here