Home Війна Для контрнаступу і перемоги: Порошенко в Донецькій області особисто передав десантникам потужні...

Для контрнаступу і перемоги: Порошенко в Донецькій області особисто передав десантникам потужні бронемашини

1381

Петро Порошенко особисто привіз 11 італійських бронемашин MLS SHIELD в Донецьку область і передав їх бійцям 79-ї десантної бригади. Від початку непростих переговорів з італійськими виробниками, отримання всіх експортних ліцензій та секретного транзиту через пів-Європи минуло три з половиною місяці. Про це повідомляє Європейська солідарність.

Кошти на бронемашини збирали спільно волонтери ГО «Справа Громад» та Фонд Порошенка. Загалом ця партія «потягнула» на більш ніж 3 млн євро. Але для української армії грошей не шкода – каже п’ятий Президент. І наголошує: зараз всі маємо згуртуватися і забезпечити ЗСУ необхідним для контрнаступу. 

«Наш девіз у серпні-вересні – контрнаступ, звільнення України. Росіяни не будуть відчувати себе безпечно на окупованій землі, аж допоки ми з вами цю землю не звільнимо. Ми для цього все робимо. Думаю і знаю, що Збройні Сили України також до цього готові», – переконаний Порошенко.

Напередодні поїздки  на східний фронт у таємному місці зібрали сотню найбільших донаторів, які долучилися до проекту «Я купив ЗСУ броньовик». Тут – люди з усієї України.

Вони кажуть: пишаються своїм внеском у спільну справу, мета якої – перемога на ворогом і звільнення окупованих територій.

Люди зауважують: доки «корисні ідіоти» фабрикують фейки проти Порошенка, він нарощує допомогу армії. 

Після короткої, але емоційної фотосесії на згадку «шилди» вирушають на Донбас – до десантників 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

У них теж – купа позитивних емоцій. Бійці знайомляться з технікою, якої ще на фронті не бачили. Бронемашини не просто нові – тут є все, що потрібно, і навіть більше: і тепловізори, і кондиціонери, і ще ціла купа різних військових «смаколиків». 

«Я думаю, це надія на успішне майбутнє. На перемогу над загарбниками. Ця машина буде сприяти нашій перемозі», – говорять хлопці. 

«Видно, що нова, все новеньке. Ще не привично до такої техніки. Але будемо пробувати, їздити і перемагати», – наголошують десантники. 

«Якщо вона нам допоможе вигнати окупанта з нашої землі, то будемо всі голосувати за Петра Олексійовича», – говорить один з бійців. 

Як повідомив Порошенко, ця партія бронемашин дозволила укомплектувати цілий десантний батальйон. 

«Це було передано безпосередньо найкращим десантникам 79-ї бригади», – зазначив Порошенко.

«У нас, на жаль, є і втрати. У нас вибивається техніка. І коли на сьогоднішній день «пустий» батальйон повністю укомплектовується нашою командою бронетехнікою, це круто! 
Це ви круті. Тому що ми з вами це зробили», – подякував Порошенко усім небайдужим українцям, які донатили на ці машини.

Порошенко також анонсував нові контракти на купівлю гусеничної бронетехніки. 

“Команда Порошенка передала ЗСУ допомоги на суму, співставну з допомогою однієї з країн НАТО! 11 бронемашин, 350 дронів, більше 200 вантажівок, тисячі бронежилетів та шоломи – все для ЗСУ! Дякуємо кожному українцю, хто допомогає Армії!”, – зазначила народний депутат України Ірина Герашенко

З 24 лютого на потреби армії структури Порошенка спрямували на підтримку ЗСУ понад півмільярда гривень. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here