Home Місто В Коростишівському районі близько 200 осіб перекривали трасу Київ-Чоп

В Коростишівському районі близько 200 осіб перекривали трасу Київ-Чоп

208

У Коростишівському районі підприємці висловлюють протест проти патентування грантіної продукції на… пішоходному переході автодороги Київ-Чоп. 26 та 27 травня громадяни тимчасово обмежували рух транспорту. Поліцейські роз’яснюють людям недоцільність таких методів та закликають не чинити протиправних дій.

Причиною акції стала вимога сплачувати збір на інтелектуальну власність громадянину Антону Чубу при транспортуванні через митницю гранітної продукції. Вказаний громадянин запатентував право на промислові зразки найбільш поширених виробів із граніту: бордюрів для квітника, постаментів для пам’ятника та плит надгробних і звернувся до митної служби із вимогою забезпечити його право на інтелектуальну власність.

26 травня голова облдержадміністрації Сергій Машковський, начальник Головного управління Національної поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко, керівник митниці Наталія Ткачук та народний депутат Павло Дзюблик зустрілись із ініціативною групою підприємців, щоб обговорити ситуацію. Людям роз’яснили, що вирішення цієї проблеми перебуває у компетенції центральних органів виконавчої влади і не може бути вирішене на обласному рівні.

Як повідомляють у поліції, 27 травня на ділянці 103 км автодороги Київ – Чоп близько 10.10 зібралось близько 150-200 громадян, які організували акцію з метою привернення уваги до вказаної проблеми. Учасники висловлюють вимогу відмінити патент на інтелектуальну власність по гранітній продукції.

Поліція області звертається до організаторів та учасників масової акції і закликає не використовувати протиправні методи висловлення протестів. Блокування руху на транспортних автомагістралях тягне за собою кримінальну відповідальність як у вигляді штрафних санкцій, так і обмеження волі (ст. 279 ККУ).

Перекриття доріг, окрім того, що є незаконними, ще й створюють проблеми та дискомфорт іншим особам, зокрема водіям та пасажирам, і далеко не завжди приносять дієвий результат.

Відтак правоохоронці, розуміючи проблеми, які змушують людей вдаватись до масових акцій, все ж переконливо просять не чинити незаконних дій.Упродовж акції автомобілі екстрених служб та життєзабезпечення регіону мають змогу проїхати по утвореному спецкоридору, для інших транспортних засобів – рух тимчасово призупинився. Станом на 10.40 рух транспорту відновлено. Тривають перемовини заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка із підприємцями.

Подію відповідним чином зареєстровано, проводиться перевірка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here