Home Місто За 3 дні заборони рибалити екологи вилучили у порушників 1300 метрів риболовних...

За 3 дні заборони рибалити екологи вилучили у порушників 1300 метрів риболовних сіток

211

З 1 квітня почала діяти весняно-літня нерестова заборона на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах.

Дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм, за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом.

Незважаючи на заборону, знаходиться достатньо порушників, які з сітками виходять на водойми.

Так, за перші 3 дні заборони, з 1 по 3 квітня, екологи Поліського округу спільно з працівниками рибоохоронного патруля на території Житомирської та Рівненської областей виявили 13 фактів порушення правил рибальства.

У порушників вилучили 1300 метрів риболовних сіток.

Рибалок притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, зокрема адміністративні матеріали передані до суду.

За недотримання норм передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на суму від 34 до 680 грн.

Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад: судак – 510 грн., сом – 425 грн., щука – 340, сазан (короп) – 306 грн., білий амур – 255 грн., товстолоб – 255 грн., плітка – 85 грн., краснопірка – 68 грн., карась – 17 грн., тощо.

У разі нанесення правопорушником значних збитків рибному господарству – передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 КК України. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 1700 грн. до 3400 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here