Home Кримінал ДТП із 10 загиблими неподалік Житомира: власника мікроавтобуса залишили під домашнім арештом

ДТП із 10 загиблими неподалік Житомира: власника мікроавтобуса залишили під домашнім арештом

139

Апеляційний суд Житомирської області залишив без змін постанову Корольовського райсуду Житомира від 23 липня, яким було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці директору транспортної компанії "РІВНЕ ТРАНС-ГРУП".

Як повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на портал "Судова влада України", при прийнятті такого рішення суд апеляційної інстанції керувався нормами чинного кримінально-процесуального законодавства України з урахуванням всіх обставин по справі і доказів сторін – як звинувачення, так і захисту.

Підозрюваному, який не був раніше судимий, інкримінують випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації (стаття 287 Кримінального кодексу України). Максимальною мірою покарання, передбаченою цією статтею, є позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, 20 липня 2018 року на автодорозі Київ – Чоп поблизу с. Глибочиці в ДТП за участю маршрутного автобуса і вантажівки загинули 10 осіб і ще 9 отримали травми різного ступеня тяжкості.

У той же день власник мікроавтобуса затриманий в порядку ст. 208 КПК України

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here