Home Політика Щоб не допустити другого Чорнобиля, жителі Радомишльського району готові до акцій прямої...

Щоб не допустити другого Чорнобиля, жителі Радомишльського району готові до акцій прямої дії

176

Як повідомлялося раніше, у селі Негребівка Радомишльського районунамагаються відновити розробку родовища доломітів. У Раковицькій сільській раді кажуть, що підприємці всупереч закону не отримали погодження місцевої громади, а розробка родовища може призвести до масштабної екологічної катастрофи та численних жертв серед місцевого населення. Зокрема 15 людей, які мешкали неподалікродовища у селі Негребівка, померли від раку.

Жителі села зверталися до екологічної інспекції, прокуратури та облдержадміністрації, однак незаконні дії розробки родовища до цього часу не припинені.

Голова Раковицької сільської ради Олександр Марчук повідомив, що у зв’язку з цим 25 червня о 10-00 відбудеться схід села.

«Селяни доведені до відчаю, влада заплющує очі на злочини проти життя і здоров’я громадян. У людей лишається один вихід: або повільно вмирати, або вдатися до акцій прямої дії і власноруч припинити свавілля. Усю відповідальність за можливі наслідки будуть нести голова облдержадміністрації та обласний прокурор», – сказав голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» й адвокат Сидір Кізін.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО "Свобода"

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here