Home Благодійність Рекордсмен Дмитро Косатий весь день виконував на Михайлівській силові вправи, аби зібрати...

Рекордсмен Дмитро Косатий весь день виконував на Михайлівській силові вправи, аби зібрати на лікування 25-річної житомирянки. ФОТО/ВІДЕО

803

«Взяв на службі вихідний, аби мати змогу приїхати в Житомир і допомагати збирати кошти рідним на лікування молодої дівчини, мами», – говорить військовослужбовець ЗСУ Дмитро Косатий.

Увесь день напередодні Нового року – 31 грудня, він провів на Михайлівській, де виконував різноманітні силові вправи. Основна мета – зібрати якомога більше коштів, щоб врятувати життя 25-річної житомирянки Вікторії  Біліченко (Товщик). Кілька тижнів тому вона народила донечку і майже одразу відчула нестерпні головні болі, не могла розмовляти і їсти, відкривати очі.

Після попереднього обстеження у Житомирі їй встановили неправильний діагноз, тож призначене лікування не давало ніякого результату. Подальше дообстеження  у столиці підтвердило найстрашніше – у Вікторії гермінома головного мозку. Наразі їй надають усю необхідну медичну допомогу –  в Інституті нейрохірургії ім. А. П. Ромоданова НАМН України зробили операцію шунтування, аби зменшити набряк мозку, але рідні шукають клініку за кордоном, де можна провести видалення злоякісної пухлини. На це та проходження реабілітації, додає сестра Вікторії – Марина, потрібно три мільйони гривень. Їм вдалося зібрати поки лише 560 тисяч (актуальний збір на Монобанку).

«Я побачив допис Марини в соціальній мережі три дні тому – в четвер. Одразу вирішив, що маю долучитися. Розмістив публікацію в себе на сторінці в Інстаграмі з реквізитами і анонсував, що планую проводити прямий ефір, а потім і захід на Михайлівській, аби підтримати Вікторію на шляху до одужання. Закликав друзів, підписників та усіх небайдужих донатити, –  каже Дмитро Косатий. – Я спершу хотів зібрати 200 тисяч, але коли дізнався загальну суму, яка потрібна, вирішив, що це буде 500 тисяч. Поки зібрав близько 70 тисяч на Монобанку і ще перехожі  кидають у скриньки, які ми розмістили на Михайлівській. Я тут з 8 ранку і пробуду стільки, скільки буде можливо. Зі мною  група підтримки – це мої товариші, які допомагають поширювати інформацію, розвідають людям про те, що ми і для чого робимо, а також рідні Вікторії. Виконую різні силові вправи, присідав з Мариною на плечах, хлопці теж демонстрували свої навики. Все оперативно транслюємо, розміщуємо, відзначаємо місцеві пабліки, аби зібрати якомога більшу аудиторію, привернути увагу і, відповідно, залучити ще більше коштів. Вже зараз розумію, що до запланованої позначки далеко, тому буду думати як ще можна зібрати кошти, але точно не маю наміру зупинятися».

У серпні  2023-го подібним чином за 24 години Дмитро Косатий зібрав 100 тисяч на  операцію друга з Полтави. Тоді  виконував «бурпі» та присідання. Загалом хлопець активно займається спортом, багато тренується, свого часу закінчив Житомирський військовий інститут ім.С.Корольова і, ще будучи курсантом в 2020-му, встановив рекорд інституту, виконуючи вправу «підйом з переворотом» на відкритому повітрі – 1001 раз за 3 години 24 хвилини.  У липні того ж року планував перевершити власний результат, але через надмірну спеку, зумів зробити лише 760 разів за 4,5 години. Досягнення тоді було зафіксовано та увійшло в Книгу рекордів України.

У червні  2023  року Дмитро Косатий знову став рекордсменом: спершу йому вдалося побити два рекорди – національний у дисципліні «Підтягування на турніку за 3 хвилини» (підтягнувся 110 разів), а також світовий у дисципліні «Найбільша кількість віджимань на кулаках за 60 секунд (128 віджимань за одну хвилину). Пізніше зробив 122 підтягування за 3 хвилини і це був вже другий світовий рекорд.

Юлія Демусь

Підписуйтесь на «Перший Житомирський» у соцмережах:
Telegram
Facebook
Instagram
YouTube
TikTok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here