Home Економіка Чотири водоканали в області зайво нарахували споживачам понад 300 тис. грн

Чотири водоканали в області зайво нарахували споживачам понад 300 тис. грн

244

За зачищеними тарифами чотири водоканали в області нараховували плату за водопостачання та водовідведення своїм споживачам.

Водопідприємства зобов’язали повернути зайво нараховану плату в 305,4 тис. грн та в подальшому дотримуватись вимог чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін /тарифів.

Про це повідомляє управління Держпродспожживслужби в області, фахівці якого провели перевірки на водоканалах.

«Під час проведених перевірок було виявлено численні порушення вимог Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. Перевірками встановлено, що на території Житомирської області надавачами послуг з централізованого водопостачання та водовідведення здійснювалось нарахування плати споживачам за тарифами, що в структурі собівартості мали економічно необґрунтованих витрати в статтях», – повідомили в Держпродспоживслужбі.

Водоканалам надали чотири приписи, зобов’язали комунальні підприємства повернути споживачам зайво нараховану плату в сумі 305,4тис.грн. та виписали штрафи на 36,9 тис. грн та 5,1 тис. грн штрафів до посадових осіб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here