Home Економіка На Житомирщині нагадали про допустимі відхилення ваги фасованих харчових продуктів

На Житомирщині нагадали про допустимі відхилення ваги фасованих харчових продуктів

Купуючи фасовані продукти, більшість споживачів звертає увагу на вагу, вказану на етикетці, однак не всі перевіряють її точність.
У Держпродспоживслужбі Житомирщини зазначають, що до управління регулярно надходять звернення від громадян, які скаржаться на меншу фактичну вагу товару, ніж заявлено виробником.

Відомство нагадує: відповідно до Технічного регламенту щодо деяких товарів, які фасують за масою та об’ємом у готову упаковку, передбачені допустимі від’ємні відхилення вмісту упаковки.

Допустимі відхилення ваги:

  • 9% — при номінальному вмісті від 5 до 50 г/мл;
  • 4,5 г/мл — при номінальному вмісті від 50 до 100 г/мл;
  • 4,5% — при номінальному вмісті від 100 до 200 г/мл;
  • 9 г/мл — при номінальному вмісті від 200 до 300 г/мл;
  • 3% — при номінальному вмісті від 300 до 500 г/мл;
  • 15 г/мл — при номінальному вмісті від 500 до 1000 г/мл;
  • 1,5% — при номінальному вмісті від 1000 до 10000 г/мл.

Якщо ви виявили, що фактична вага фасованого товару менша, ніж дозволено технічним регламентом, слід звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за адресою:
м. Житомир, вул. Юрія Вороного, 55,
тел.: (0412) 43-18-42.