Home Гроші Аграрії мають зібрати врожай за два тижні

Аграрії мають зібрати врожай за два тижні

101
На сьогодні в нашій області зібрано 22% зернових культур із близько 53 тисяч гектарів. Намолочено 160 тис тонн. Середня урожайність по області складає понад 30 центнерів з гектара.
 
Цю та іншу інформацію стосовно жнив 2012 року, які перебувають на піковому рубежі, під час брифінгу з журналістами оприлюднив заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан.
 
За його словами, за два тижні аграрії мають завершити збір ранніх зернових, яких у нас 235 тисяч гектарів, але для цього потрібна стабільна суха погода.
 
Погодні умови, які спостерігаються по області, зі слів Миколи Дейсана, можна сприймати двояко. Адже дощів чекали всі, а особливо ті господарі, що засіяли пізні зернові, яким довелося потерпати від палючого сонця. Проте, як відомо, суха і сонячна погода – це саме те, що треба у жнива. 
 
Зі слів заступника голови облдержадміністрації, цьогорічна урожайність на 4-5 центнерів більша від минулорічної. Збирання зернових у цьому році розпочалося на 5-7 днів раніше. Об’єми, які намолотили на цю пору, є більшими у 5 разів, ніж у 2011 році.
 
«Про результати жнив поки рано говорити, – зауважує Микола Дейсан. – Але ранніх зернових у цьому році менше, а пізніх, зокрема кукурудзи, на 30 тисяч гектарів більше. Сподіваємося отримати не менше 1 млн. 400 тис. тонн зерна». 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here