Home Гроші Аграрії Житомирщини перевиконали план на 6%

Аграрії Житомирщини перевиконали план на 6%

121
За 10 місяців аграріями області вироблено валової продукції на 3,2 млрд. грн., що становить 106,8% до відповідного періоду минулого року. Це – найкращий показник серед поліських регіонів держави.
 
А за обсягами виробництва валової продукції на 100 гектарів угідь Житомирщина на третину випереджає споріднену за умовами Чернігівську область, розповів голова Житомирської області Сергій Рижук.
 
За словами керівника області позитивні тенденції спостерігаються за всіма напрямками сільськогосподарського виробництва. 

У тваринництві  за чисельністю поголів’я область посідає шосте місце в країні, корів – четверте, за виробництвом молока – п’яте (а на душу населення – перше). Помітний крок уперед зроблено і в рослинництві, зокрема у виробництві зернових, цукрових буряків, картоплі, соняшнику. 

А загалом за підсумками року агроформування області очікують отримати 1,5 млрд. грн. виручки від реалізації сільськогосподарської продукції та при 18% рентабельності отримати майже 230 млн. грн. прибутк, повідомляється на сайті Житомирської облдержадміністрації. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here