Home Гроші Американські лідери дійшли згоди, дефолту не буде – Обама

Американські лідери дійшли згоди, дефолту не буде – Обама

129

Президент США Барак Обама в прямому телеефірі повідомив, що він, лідер демократів у Сенаті Гері Рід, а також спікер палати представників Конгресу США Джон Бейнер змогли досягти компромісу щодо питання про підвищення ліміту держзапозичень. Обама запевнив націю, що країна зможе уникнути дефолту.

"Я хочу повідомити, що лідери Конгресу змогли дійти згоди про зниження бюджетного дефіциту для уникнення дефолту, що завдав би руйнівного впливу нашій економіці", – сказав Обама, виступаючи на прес-конференції в Білому домі.
 
Обама повідомив, що учасники переговорів виробили проект документа, який найближчим часом буде поставлений на голосування в Конгресі. Президент заявив, що уряд США проведе скорочення бюджетних видатків, яких країна не знала з часів президента Ейзенхауера. Угода дозволить скоротити дефіцит бюджету на $ 1 трлн протягом 10 років.


Президент США сказав, що досягнутий компроміс далекий від ідеалу, проте дозволить адміністрації зберегти програми зі створення нових робочих місць та підтримки освіти. Він також зазначив, що скорочення бюджету не завдасть шкоди економіці країни.


"Кінцеве рішення щодо бюджетного дефіциту повинно бути збалансованим, і, незважаючи на заперечення деяких республіканців, ми повинні звернутися до найбагатших громадян Америки та бізнес-корпорацій, щоб вони відмовилися від податкових пільг. Я вірю в те, що нам необхідно внести додаткові кошти в медичні соціальні програми, щоб вони були доступні майбутнім поколінням", – цитує слова президента США радіостанція "Голос Америки".


Дуже важливою є друга частина угоди з держборгу. Відповідно до неї в Конгресі створять двосторонній комітет, що повинен виробити пакет пропозицій щодо подальшого зниження дефіциту. Ці пропозиції будуть винесені на розгляд Конгресу до остаточного голосування.


"Протягом наступних місяців я буду продовжувати діалог з Конгресом, щоб донести до них свою позицію в прагненні досягти збалансованої угоди", – підсумував Обама.


Очікують, що голосування по документу відбудеться сьогодні.
 
За матеріалами: Gazeta.ua
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here