Home Гроші Азаров достроково підвищить зарплати бюджетників

Азаров достроково підвищить зарплати бюджетників

169

Зарплати у бюджетній сфері буде збільшено з 1 вересня, а не жовтня, як планували раніше, повідомив на засіданні уряду прем’єр-міністр Микола Азаров.

"Я спілкувався з медиками. Вони говорили мені: "Так, ми бачимо зміни на краще і розуміємо, що уряду складно. Але чому рівень зарплати медиків відстає від зарплати вчителів?" І так дорікнути може кожен. Я можу відповісти, що ніколи ми не будемо будемо будувати каскадів", – сказав він.

Азаров пообіцяв, що всі додаткові надходження до економіки держави уряд спрямовуватиме на підвищення зарплат і пенсій.

"Я вже зараз бачу, що пішов процес підвищення зарплат у бюджетній сфері, і що можна прискорити ліквідацію відмінностей зарплати у різних сферах", – наголосив прем’єр.

Він також доручив Міністерству соціальної політики розрахувати підвищення заробітної плати з 1 вересня.

Нагадаємо, у червні середня заробітна плата підвищилася в порівнянні з травнем на 5,2%, або на 135 гривень до 2 708 гривень в місяць.

Найвищий рівень зарплат зареєстрований в Києві, де середня зарплата склала 4 098 гривень. Найнижчий рівень зафіксований в Тернопільській області, де середня зарплата склала 2 017 гривень за місяць.

Як повідомлялося, згідно з опитуванням, щоб не почувати себе бідними, 54% українців хочуть отримувати зарплату від 2700 гривень на людину в місяць.


 За матеріалами: ТСН.ua
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here