Home Гроші Більше тисячі підприємств Житомирщини виплачують заробітну плату нижче мінімальної

Більше тисячі підприємств Житомирщини виплачують заробітну плату нижче мінімальної

142

Незважаючи на різноманітні заходи  податківці продовжують виявлятися факти, коли ряд підприємств області систематично виплачують своїм найманим робітникам заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімального рівня.

У поточному році зафіксовано 1049 підприємств, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної. Цікавим є той факт, що 1003 з них виплачували заробітну плату нижче мінімально встановленого рівня і впродовж всього минулого року. Найбільша кількість таких підприємств знаходиться на обліку у ДПІ у м. Житомирі (360 осіб), Бердичівській ОДПІ (92 особи), Коростенській ОДПІ (83 особи) Володарсько-Волинській МДПІ (52 особи) та ДПІ у Житомирському районі (51 особа). 

Серед „мінімізаторів” заробітної плати 121 підприємство здійснюють діяльність з вирощування зернових та технічних культур, 62 підприємства – діяльність з оптової торгівлі, 49 підприємств – роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту, 43 підприємства – займаються будівництвом.

З вказаної категорії платників 155 підприємств отримали за 2010 рік валовий доход у розмірі понад 1 млн. грн., а 15 підприємств – у сумі понад 10 млн. гривень. 

За інформацією управління оподаткування фізичних осіб ДПА у Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here