Home Гроші Фіктивне працевлаштування: водій Бердичівського коледжу 1,5 року не з‘являвся на роботі

Фіктивне працевлаштування: водій Бердичівського коледжу 1,5 року не з‘являвся на роботі

720

Півтора року не з‘являвся на роботі водій коледжу, проте заробітну плату йому нараховували. 82 тис. грн збитків за фіктивне працевлаштування – підозру в розтраті коштів оголосили 43-річному директору Бердичівського коледжу.

«Чоловік прийняв на роботу свого знайомого. Щоправда, той на роботі не з’являвся і своїх обов’язків не виконував. А от заробітну платню йому справно нараховували упродовж 1,5 року. Сума збитків склала майже 82 тисячі гривень», – повідомили в поліції області.

Як додали правоохоронці, у липні 2021 року 43-річний керівник навчального закладу видав наказ про прийняття на роботу водія. Чоловік написав відповідну заяву та відкрив банківський рахунок для отримання зарплатні.

Керівник коледжу завжди затверджував підроблені табелі обліку робочого часу водія та надавав їх до бухгалтерії коледжу. На підставі підроблених документів відбувалося нарахування та виплати заробітної плати. Також чоловікові зараховувався відповідний трудовий стаж. Так тривало до кінця грудня 2022 року.

Директору загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі до суду подано клопотання про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here