Home Гроші Інфляція в Україні досягла пікового значення і надалі знижуватиметься

Інфляція в Україні досягла пікового значення і надалі знижуватиметься

205

Інфляція в Україні в червні досягла пікового значення і почне знижуватися в липні-серпні, повідомили в ІК Dragon Capital.

Як розповіла Корреспондент.biz Олена Белан, головний економіст Dragon Capital, очікується уповільнення інфляції до однозначних чисел у вересні завдяки високій порівняльній базі, і наступному прискоренню в 4 кварталі 2011 року.

"Ми підтверджуємо наш прогноз споживчої інфляції на рівні 10,5% в річному вираженні в 2011 році і 8,5% в 2012 році", – зазначила експерт.

За її словами, показник червневої інфляції в цілому відповідає оцінками аналітиків (+0,3% м/м і +11,8% г/г) і консенсус-прогнозу Блумберг (+0,5% м/м і +11,9 % г/г). Зростання цін на продовольство продемонструвало очікуване сезонне уповільнення (до 0,3% м/м з 0,8% у травні), проте його темпи були нижчі, ніж у минулому році через зростання витрат на паливо і поліпшення споживчого попиту.

Таким чином, річна інфляція в червні зросла до максимального значення за останні 17 місяців, констатувала Белан.

Як повідомлялося, темпи зростання споживчої інфляції сповільнилися в червні до 0,4% м/м з 0,8% у травні, однак прискорилися в річному вираженні до 11,9% з 11,0%. Індекс цін виробників підвищився на 0,5% м/м, демонструючи уповільнення щодо 2,6% м/м в травні, а в річному вираженні його зростання склало 20%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here