Home Гроші Майже 2,7 млн грн підтримки отримали фермери та підприємства Житомирщини з облбюджету

Майже 2,7 млн грн підтримки отримали фермери та підприємства Житомирщини з облбюджету

134

 З початку року власники 3 і більше корів, агропідприємства та фермерське господарство вже отримали на рахунки 2 млн 633 тис. грн підтримки із обласного бюджету.

Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

За рахунок обласної програми АПК цьогоріч 356 домогосподарствам у різних районах компенсували до 7 тисяч гривень за доїльні апарати. Загалом жителям виплатили 2 млн 467,4 тис. грн.

Крім цього, фермерське господарство із Ружинського району отримало з обласного бюджету 60,5 тис. грн за придбання культиватора та навісну техніку. А 2 сільськогосподарським підприємствам, які працюють у Новоград-Волинському та Баранівському районах, відшкодували 106 тис. грн за приріст поголів’я корів.

Зауважимо, на Житомирщині продовжує діяти програма, за якою підтримку отримують фермери, аграрії, кооперативи та домогосподарства. Залежно від напрямку жителям відшкодовують від 2 до 200 тисяч гривень з обласного бюджету.

Загалом у 2019 році на підтримку фермерів, аграріїв, кооперативів та домогосподарств Житомирщини передбачили 10 млн 150 тис. грн в обласному бюджеті.  

Документи до обласної комісії приймають за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, департамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації каб. 212. Телефон для довідок: (0412) 47-46-28.

Нагадаємо, що понад 33 млн грн вже отримали фермери та агропідприємства Житомирщини з держбюджету, а за кілька років 1109 домогосподарств Житомирщини, які утримують трьох і більше корів, отримали близько 7,5 млн грн з облбюджету на рахунки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here