На Житомирщині відновлює свою роботу Корнинський цукровий завод. Понад три роки підприємство простоювало. Експерти сільськогосподарського ринку стверджують, що причиною закриття багатьох подібних заводів в Україні стала мізерна ціна за яку впродовж кількох років у фермерів купували цукровий буряк. Своєчасне відновлення роботи цукрових заводів може призвести не лише до зниження ціни на цукор, а і до значного покращення на внутрішньому ринку держави.
Навесні пятдесятикілограмовий мішок цукру можна було придбати за ціною пятсот гривень. Зараз ціни різко знизилися. Причиною став сезонний запуск багатьох українських заводів з переробки цукрового буряку. Відновив роботу і Корнинський цукровий завод, який простоював три роки.
Володимир Цімух – заступник директора по сировині Корнинського цукрового заводу: «Щоб запустити завод нам потрібен трьохдобовий запас буряків,значить завод переробляє за добу тисячу шісот тонн буряків,значить трьохдобовий, значить це буде біля п»яти тисяч буряків щоб запустити . »
За роки простою підприємства жителі Корнина майже втратили надію працевлаштування на рідному заводі.Адже в містечку проживає понад 5 тисяч людей, із них на цукровому заводі працювали чотириста.
Цьогоріч підприємство , яке не припиняло своєї роботи навіть під час Другої світової війни, святкує ювілей – 145 –річчя з дня заснування.За прогнозами фахівців Корнинського цукрового заводу виробництво запрацює вже впродовж тижня.