Home Гроші На Житомирщині 95 жителів подали заявки на гранти до 250 тис. грн...

На Житомирщині 95 жителів подали заявки на гранти до 250 тис. грн від держави

370

95 жителів Житомирської області подали свої бізнес-проєкти на отримання грантів від держави. Із них 25 отримають по 149-250 тис. грн на створення бізнесу.

Про це повідомив обласний центр зайнятості:

“25 жителів Житомирщини отримають мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу. Такий результат розгляду заяв І хвилі, поданих учасниками програми з 1 по 10 липня 2022 року. Всього в цей період 95 жителів області подали свої бізнес-проєкти для отримання грантів. Після перевірки уповноваженим банком ділової репутації подавачів заяв, проведених обласним центром зайнятості оцінки бізнес-планів та співбесід з учасниками лише третина проєктів були підтримані”.

25 підприємців зобов’язалися створити 55 нових робочих місць: від одного до дев’яти кожен підприємець. Серед отримувачів – дві третини чоловіків, більшість – мають досвід ведення бізнесу. Понад 80% суми грантів отримувачі витратять на придбання необхідного обладнання.

13 з 25 підтриманих бізнес-проєктів передбачають виробничу діяльність: отримувачі грантів виготовлятимуть 3D сувеніри, якісні напівфабрикати, хлібобулочні та текстильні вироби, паперові пакети,  вироби з деревини для реклами, навчання чи повсякденного користування, займатимуться отриманням олії з різних масляних культур, вирощуванням птахів й виробництвом продукції з птиці. 

Сім майбутніх підприємців захистили бізнес-плани зі створення стоматологічного кабінету, гастробару, флористичного магазину, майстерні з виробництва продукції з конструкційних композитних матеріалів та розширення існуючої керамічної майстерні, відкриття пекарні і магазину продуктів харчування.

А п’ять учасників використають гранти для організації надання послуг: перукарського напрямку, з лазерної депіляції, вантажних перевезень, ремонту автотранспорту, квартир і будинків.

Подати заяву по програмі “Єробота”: https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here