Home Гроші Отримали 15 млн грн компенсації за неіснуючих корів: на Житомирщині викрили злочинну...

Отримали 15 млн грн компенсації за неіснуючих корів: на Житомирщині викрили злочинну групу

921

На Житомирщині 12 квітня оголосили підозру 52-річному громадянину Лівану, який є гендиректором АТ та організатором злочинної групи. Група отримала 15 млн грн державних коштів як відшкодування часткової вартості за неіснуючу худобу на основі фіктивних договорів. Ліванець співпрацював із посадовцями, які були учасниками групи.

Про це повідомили в поліції області:

«Він (гендиректор, – авт.) склав план протиправного заробітку, підібрав виконавців серед службових осіб підпорядкованих сільськогосподарських підприємств, та забезпечив надходження коштів на відповідні рахунки для створення видимості наявності господарських відносин між ними.

Окрім того, були укладені фіктивні угоди щодо купівлі-продажу племінної рогатої худоби. Надалі спільники сфабрикували низку документів: акти прийому-передачі тварин, товарно-транспортні накладні та інше. На підставі цих документів були складені та подані до відповідної комісії Мінагрополітики заявки на отримання часткового відшкодування вартості племінної худоби».

Таким чином члени організованої злочинної групи  заволоділи коштами державного бюджету у загальній сумі більш як 15 мільйонів гривень.

Членам групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here