Home Гроші Податкова вважає, що після ”Євро-2012” підприємцям стало жити краще

Податкова вважає, що після \”Євро-2012\” підприємцям стало жити краще

98
Пророведення в Україні футбольного чемпіонату "Євро-2012" позитивно вплинуло на наповнення бюджету.
 
Про це під час чергової зустрічі з представниками бізнесу повідомила голова Державної податкової служби у місті Києві Ірина Носачова, пише Gazeta.ua.
 
За даними відомства, доходи підприємств у другому кварталі цього року збільшились на понад 20%, в тому числі й завдяки проведенню футбольного чемпіонату. Якщо в І-ому кварталі 2012 року вони становили 140 млрд грн, то в другому – вже 170 млрд. Відповідно очікується збільшення сплати до бюджету податку на прибуток.
 
"У період європейської футбольної першості зросли надходження і від діяльності "спрощенців". У другому кварталі 2012 року фізичні особи-підприємці задекларували єдиного податку, у порівнянні з попереднім кварталом, втричі більше – 118 млн грн. Юридичними особами за цей період задекларовано на 70 %, або на 22 млн грн, більше", – сказано у повідомленні київської Податкової.
 
Як розповіли податківці, готуючись до "Євро-2012", підприємці відкривали кафе та магазини, в результаті чого збільшилась кількість ліцензій на право здійснювати роздрібну торгівлю напоями та тютюновими виробами. Отже, в порівнянні з минулим роком, за 6 місяців цього року, їх кількість збільшилась на 280 та складає 4,8 тисячі ліцензій.
 
За словами Носачової, про зростання інвестиційної привабливості столиці свідчить кількість виданих іноземним громадянам реєстраційних номерів.
 
"За 7 місяців 2012 року іноземцям у місті Києві видано 4,5 тисячі реєстраційних номерів, що більш ніж на 500 більше, ніж у минулому році. Така позитивна динаміка залишається й на сьогодні", – зазначила голова ДПС у Києві.
 
Нагадаємо, раніше ДПС повідомила, що за січень-липень 2012 року державний бюджет додатково отримав 144,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here