Home Гроші Рада зробила перший крок до ліквідації техогляду

Рада зробила перший крок до ліквідації техогляду

286

Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон, що скасовує обов’язковий технічний огляд для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях. Повідомляє "Українська правда".

За проект закону про голосувало 253 депутати.

Проект, внесений президентом Віктором Януковичем передбачає:

– скасування обов’язкового технічного огляду для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях;

– суттєве спрощення порядку проходження обов’язкового технічного контролю для інших транспортних засобів;

– усунення Державтоінспекції МВС України від проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів та передачу цих повноважень суб’єктам господарювання;

– скасування вимоги щодо обов’язкової наявності у водія дорожнього (маршрутного) листа та нотаріально посвідченої довіреності на керування транспортним засобом.

Водночас законом для інших категорій автомобілів передбачається на законодавчому рівні визначити таку періодичність проходження обов’язкового технічного контролю:

– для легкових автомобілів, що використовуються у комерційних цілях, вантажних автомобілів незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них зі строком експлуатації понад два роки­ – кожні два роки;

– для вантажних автомобілів вантажопідйомністю більше 3,5 тонни,
причепів до них  та автомобілів таксі незалежно від строку експлуатації – щорічно;

– для автобусів та спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації – двічі на рік.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here