Home Гроші Регіонали передумали підвищувати тарифи на розмови по мобільному

Регіонали передумали підвищувати тарифи на розмови по мобільному

88

Депутат від Партії регіонів Юрій Воропаєв відкликав законопроект, яким пропонувалось встановити мінімальний тариф на мобільні розмови на рівні 0,18 копійок за хвилину для таких операторів, як "МТС" та "Київстар".

Депутат пояснив, що заяву про зняття з реєстрації законопроекту "Про посилення держрегулювання роздрібного ринку послуг мобільного зв’язку" ще має підписати голова парламенту, повідомляє ТСН з посиланням на "Комерсант-Україна".

Як повідомлялось, раніше Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), підготувала законопроект "Про визначення та аналіз ринків послуг галузі електронних комунікацій".

У документі описуються основні механізми регулювання діяльності операторів з істотною ринковою часткою (SMP) ("МТС" та "Київстар"), право визначати яких комісія отримала від Антимонопольного комітету (АМКУ) влітку цього року.

Найбільш значимі зміни, запропоновані в законопроекті, стосуються роздрібних ринків – мобільного зв’язку, дротяної телефонії та інтернет-доступу. SMP-оператори будуть зобов’язані попереджати НКРЗІ про всі зміни тарифів. А в разі якщо регулятор визнає нові тарифи необґрунтованими, він може заборонити їх введення.

За даними джерел видання у комісії, мета законопроекту – боротьба не з завищеними, а із заниженими тарифами. Йдеться про безкоштовні внутрішньомережеві розмови (безкоштовні дзвінки між абонентами одного оператора), які регулятор давно називає "шкідливою для розвитку конкуренції практикою". 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here