Home Гроші Сухомлин обговорив з керівниками ОТГ питання будівництва сміттєпереробного заводу і біогазової станції...

Сухомлин обговорив з керівниками ОТГ питання будівництва сміттєпереробного заводу і біогазової станції під Житомиром

131

"Сьогодні знову зустрілися з головами ОТГ та більш предметно поговорили про будівництво сміттєпереробного заводу і біогазової станції у передмісті Житомира, – написав міський голова Сергій Сухомлин на своїй сторінці в соцмережі. –  Ми плануємо, що завод обслуговуватиме не лише обласний центр, але й прилеглі об’єднані територіальні громади. Тому це має бути нашим спільним проектом.


Є попередні домовленості з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), яка готова надати кредит. Такий об’єкт реально звести за 2 роки. Є можливість додатково залучити грантові кошти. Крім того, частково погашатимемо кредит за рахунок продажу за «зеленим тарифом» власної електроенергії, виробленої на біогазовій станції.

Про вартість будівництва можна буде говорити після отримання ТЕО. Гроші на його розробку ми плануємо виділити вже на найближчій сесії.


Домовилися з представниками ОТГ, що у другій половині березня поїдемо дивитися, як працюють схожі заводи по Україні. 


Будівництво сміттєпереробного заводу дозволить не лише вирішити питання з переробкою сміття на перспективу, але й нарешті почати рекультивацію нашого житомирського полігону".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here