Home Гроші Тарифи на тепло і воду в Україні зростатимуть – чиновник

Тарифи на тепло і воду в Україні зростатимуть – чиновник

74
Тарифи на тепло і воду зростатимуть, оскільки вартість енергоносіїв буде збільшуватися, заявив директор Департаменту проектного управління систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Станіслав Захаров.
 
"Тарифи на енергоносії будуть підвищуватися і, звичайно, тарифи на тепло і воду теж будуть зростати. І сьогодні вихід один – зменшити використання енергоресурсів за рахунок утеплення будинків, економного споживання води, за рахунок того, що не буде втрат", – сказав Захаров, повідомляє Корреспондент. net.
 
Як пояснив чиновник, у всьому світі нафта, газ, вугілля з кожним роком будуть дорожчати. Тому, якщо не відбудеться суттєвих змін, тарифи будуть підвищуватися.
 
Захаров також додав, що тарифи на теплове господарство не окупають собівартість на 30-40%.
 
Крім того, директор Департаменту зазначив, що можливо, що скоро ціна на газ для населення зросте. "Ціна для населення за газ – це 1309 грн. Тобто 1309 грн за 1 тис. куб. газу – це ціна, яку платять комунальники за газ", – заявив він.
 
Така ціна, на думку Захарова, дуже низька і довго протриматися не зможе. Варто зазначити, що на опалення житла українців витрачається 10 млрд куб. м газу.
 
Нагадаємо, що в квітні комісія державного регулювання у сфері комунальних послуг прогнозувала можливе підвищення тарифів на теплову енергію для населення на 35% у разі їх приведення до економічно обґрунтованого рівня.
 
Раніше заступник глави Адміністрації Президента України Віктора Януковича Ірина Акімова заявляла, що підвищення тарифів на газ для споживачів в майбутньому є неминучим. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here