Home Гроші У Житомирі санепідемстанція виявила, що вода у квартирах жителів міста не відповідає...

У Житомирі санепідемстанція виявила, що вода у квартирах жителів міста не відповідає санітарним нормам

152

«Останнім часом з боку населення Житомира з’явилися нарікання на якість питної води із водопровідної мережі, що підтверджено результатами лабораторних досліджень води, відібраної з 1 липня з розподільчої мережі в різних мікрорайонах міста»,- йдеться у повідомлення санстанції, цитує УНІАН.

Також зазначається, що із 20-ти зразків питної води, що досліджувались Житомирським міськрайонним відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», відхилення від держстандарту спеціалісти знайшли у 14 пробах .

Йдеться про "показники каламутності, забарвленості та відсутності залишкового зв’язаного хлору".

Через це 2 та 3 липня фахівці управління провели позапланову перевірку водоочисних споруд першого та другого підйомів КП «Житомирводоканал» по вул. Черняхівського, 120. Вони перевіряли дотримання водоканалом вимог Державних санітарних норм та правил гігієнічних вимог питної води.

Перевірка довела, що з 20 червня цього року у Житомирі якість води у водосховищі «Відсічне» погіршилася за показниками вмісту марганцю.

Фахівці санепідемстанції не виключають, що це може бути наслідком різкого підвищення температури повітря, що призвело до цвітіння води у водоймах.

Тому для забезпечення якісної очистки питної води підприємству КП «Житомирводоканал» СЕС рекомендувала впровадити жорсткий режим водопідготовки, а також застосовувати підвищені дози хлору та реагентів .

Санепідемстанція знайшла також інші порушення на КП «Житомирводоканал» чинного законодавства та зобов’язала керівників водоканалу їх ліквідувати.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here