Home Гроші У Житомирі незаконно виготовляли масштабні партії електронних цигарок

У Житомирі незаконно виготовляли масштабні партії електронних цигарок

619

У Житомирі троє приватних підприємців та двоє посадовців приватних товариств налагодили незаконне виготовлення електронних цигарок.

Обороти тіньоглвлгл бізнесу в місяць становили 5 млн грн, незаконно продавали тисячні партії цигарок.

Про це повідомили у прокуратурі та поліції області:

«Ділки завозили з-за кордону необхідні інгредієнти, зокрема, гліцерин, рідкий нікотин та інші компоненти, з яких виготовляли електронні цигарки та кальянні суміші. Продавали товар вроздріб та оптом, тисячними партіями, відправляючи клієнтам продукцію поштою.

До кримінальної логістики входив спеціально створений сайт, на якому у широкому асортименті на будь-який смак був представлений товар для покупців.

Правоохоронцями задокументовано інтенсивне виробництво електронних цигарок у нелегальних цехах та пристосованих гаражах протягом грудня 2022 – березня 2023 років».

9 березня і офісних приміщеннях та місцях проживання фігурантів провели обшуки, під час яких вилучили спецобладнання, різні компоненти для виготовлення рідини для електронних цигарок, понад 100 тис. флаконів з готовими до збуту фальсифікованими рідинами та сумішами, електронні цигарки на суму понад 30 млн грн, готівку на суму майже 2,5 млн грн, понад 57 тис. доларів США та 4,6 тис. євро, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку,  чорнові записи.

Увесь процес виготовлення відбувався в орендованих у середмісті Житомира приміщеннях, адаптованих під цехи та склади з порушенням технологічних та санітарних норм. У подальшому продукція реалізовувалась через онлайн-майданчики у мережі Інтернет.

 Наразі досудове розслідування триває.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here