Home Гроші Україна зайняла передостаннє місце в ”Рейтингу прогресу”

Україна зайняла передостаннє місце в \”Рейтингу прогресу\”

327

 За "Рейтингом прогресу", складеного аудиторсько-консалтинговою компанією ФБК Україна зайняла передостаннє 100-е місце. Рейтинг був складений на основі результатів найвідоміших у світі рейтингів, присвячених тим чи іншим аспектам розвитку країн світу.

Як наголошується у доповіді компанії ФБК, Україна опустилася у всіх рейтингах, окрім рейтингу по Індексу конкурентоспроможності. Найбільша втрата для України спостерігається по Індексу економічної свободи – з 112 на 164 місце, і по Індексу сприйняття корупції – з 99 на 134 місце.

Індекс економічної свободи в Україні – найнижчий у Європі. Це пов’язано із застарілими нормами трудового законодавства (допускається натуральна форма оплати праці, важко звільнити співробітника), зростанням рівня корупції у всіх сферах, слабкістю законодавства у галузі захисту прав власності, недорозвиненістю фінансової системи, високим рівнем держвитрат і багатьма іншими проблемами в законодавчій сфері. Незважаючи на розвинену промисловість, багатство природних ресурсів і сприятливі для сільського господарства умови, економіка України вельми нестійка через політичну нестабільність і структурні обмеження.

В цілому під час дослідження було "проскановано" 101 країну за сумарною зміною позицій по всіх рейтингах за останні 5 років. "Рейтинг прогресу" показує, в якому напрямі і з якою швидкістю рухалися національні економіки.

Україна опинилася на передостанньому місці з індексом прогресу мінус 123. На останньому місці – Болівія з індексом прогресу мінус 135.

На першій позиції опинилася Грузія, індекс прогресу – плюс 207. На другій – Республіка Македонія (+160). На третій – Домініканська республіка (+114).

Німеччина виявилася на 32 місці (+9), Японія – на 34-му (+3), Китай – на 38-му (0), США – на 43-му (-5), Росія – на 97-му (-97).

Як повідомлялося, Україна увійшла до п’ятірки найгірших економік світу. Такого висновку дійшов журнал Forbes, проаналізувавши макроекономічні показники більшості країн світу за останні роки і прогнози розвитку до 2012 року.
 
За матеріалами: ТСН.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here