Home Гроші Українці купили у серпні рекордну кількість автомобілів

Українці купили у серпні рекордну кількість автомобілів

126

За підсумками серпня 2011 року ріст продажів автомобілів в Україні склав 54%, в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року. При цьому, навіть не дивлячись на сезонне зниження активності, в серпні оператори зуміли побити рекорд пікового липня на 4,8%.

В цілому в серпні на українському авторинку було реалізовано 21 тисяча автомобілів.

На думку аналітиків на ріст продажів вплинуло можливе введення спецмит на ввезення імпортних автомобілів, а також збільшена активність банків, які кредитують купівлю нових автомобілів.

Лідером з продажів у серпні став російський "АвтоВАЗ", який в липні-серпні проявив активність після втрати лідерства на початку літа.

Зараз Lada наростила продажі на 7% і контролює вже майже 13% українського ринку. Hyundai трохи збавив темп і зайняв друге місце з результатом в 10,7%. Не наростив об’єми продажів, але і не втратив позиції український "ЗАЗ", залишившись на третьому місці.

Стрімкий прорив в серпні зафіксований у Renault (ріст у 60%). Тепер французький бренд контролює 7% українського ринку і зміг упевнено зайняти 4-е місце. На 17% збільшилися і продажі Ford, який і замикає п’ятірку лідерів.

У серпні пристойну динаміку продемонстрували Kia, Nissan, Toyota, Peugeot, Mazda та Audi.

Як повідомлялось, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі порушила спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів, яке триває і досі.

Ініціаторами розслідування були вітчизняні автовиробники, які вимагають ввести на 4 роки ввізне мито на імпортні авто.

Якщо уряд задовольнить вимоги автовиробників і введе спеціальне мито на імпортні легкові автомобілі, такі транспортні засоби відразу ж подорожчають приблизно на 40%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here