Home Гроші Уманський: цього року дефолту України не буде

Уманський: цього року дефолту України не буде

163

У 2011 році Україна зможе обслуговувати свої зобов’язання, але швидке накопичення державного боргу стане проблемою наступного уряду.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив колишній очільник Міністерства фінансів України Ігор Уманський.

«У короткій перспективі, йдеться про поточний рік, загрози дефолту немає. Зараз і ліквідність, і надходження до держбюджету, і, найголовніше, навантаження щодо обслуговування і погашення державного боргу, не настільки значні, щоб казати про загрозу дефолту в найближчий час. Між тим, ситуація із такими темпами накопичення боргу спричинить значні проблеми для наступного уряду», – сказав в ефірі Радіо Свобода Ігор Уманський, який виконував обов’язки міністра фінансів в уряді Юлії Тимошенко у 2009 – 2010 роках.

У червні державний борг зріс до суми 60 мільярдів 178 мільйонів доларів. Це найбільший борг в історії України, повідомляє Міністерство фінансів.

При цьому зовнішній державний борг за останні півроку зріс на 10 відсотків, а внутрішній – більш як на 12 відсотків.  Зараз борги України перевищують граничну межу боргу, встановлену законом про держбюджет, на 13 мільярдів доларів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here