Home Гроші В Україні росте кількість мільйонерів

В Україні росте кількість мільйонерів

216

Кiлькiсть громадян з доходом понад мільйон гривень в Українi зросла на 8,2%.

Як повiдомив директор департаменту оподаткування фiзичних осiб державної податкової служби Степан Дусяк, доходи понад 1 млн. грн.. за пiдсумками 2010 року задекларували 6,661 тис. громадян України. За його словами, оброблено 95,9% декларацiй.

"Декларацiї ми ще приймаємо i вимагаємо вiд тих, хто зобов’язаний подати, але вони їх не подали. Ми їх запрошуємо наполегливо", – сказав вiн.
 
Загальний обсяг задекларованих за пiдсумками минулого року доходiв громадян України становив 20,9 млрд грн, що на 2,7 млрд. грн. бiльше, нiж у 2009 роцi, зазначив Дусяк.
 
"Найбiльшу кiлькiсть осiб, які задекларували дохiд понад 1 млн. грню, зафiксовано у Києвi, Днiпропетровську, Донецьку, Харкiвськiй областi. Мiльярдерiв немає. Є лише мiльйонери", – сказав вiн.
 
За його словами, зокрема, у Києвi дохiд понад 1 млн. грн. задекларували 963 громадянина, у Днiпропетровську – 567, у Донецьку – 465, у Харковi – 370.
 
Найбiльша сума задекларованого доходу одного громадянина перевищила 700 млн грн.
 
Дусяк зазначив, що додатковi зусилля податкових органiв знадобилися для отримання декларацiй 1,5 тис. громадян, якi "не поспiшали подавати декларацiї до податкової".
 
"Ми притягли до оподаткування понад 1,5 тис. таких громадян уже навiть пiсля термiнiв подачi декларацiї, iз них 18 громадян, дохiд яких становив понад 1 млн", – сказав вiн.
 
За його словами, цi 18 громадян сумарно задекларували майже 200 млн. грн. доходiв. "Пiсля наших наполегливих запрошень", – уточнив вiн.
 
Як повiдомлялося, термiн подачi декларацiї про доходи фiзичних осiб цього року було продовжено на один мiсяць – до 1 травня поточного року.
 
Водночас, за даними Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук, близько чверті населення України перебуває за межею бідності.
 
За матеріалами: Українська правда

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here