В цьому році на Житомирщині виробництво цукросировини зросло в півтора рази. Солодких коренів накопано на 240 тисяч тонн більше, ніж торік. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук говорить, що цієї кількості вистачить для роботи одного цукрозаводу впродовж цілого сезону. Керівництво області і надалі стимулюватиме розширення площ під цукровим буряком, в тому числі, і в особистих селянських господарствах:
«Ми зараз віддаємо за кожну тонну цукрових буряків, вирощену в селянському дворі, додатково з обласного бюджету по сто гривень. Будьте певні, до копієчки все віддамо, ми передбачили ці кошти. І ми будемо нарощувати цей потенціал» – запевнив голова облдержадміністрації.
«Підстав для зростання ціни на цукор немає. Але необхідно, щоб це було вигідно тим, хто цей буряк вирощував і переробляв», – підкреслив Сергій Рижук.