Home Гроші В Житомирській області зібрали ранні зернові

В Житомирській області зібрали ранні зернові

174

В області завершено обмолот ранніх зернових і зернобобових культур. В усіх категоріях господарств зібрано 809,2 тис. тонн зерна, що на 149,1 тис. тонн (23%) більше, ніж торік, при середній урожайності 36,7 ц/га, що на 0,7 ц/га більше.

Кращі показники урожайності мають господарства Лісостепової зони, зокрема Попільнянського району – 64,6 ц/га, що на 27,9 ц/га більше середньообласного показника. В господарстві цього району ПСП «Новоселиця» з кожного гектара зібрано по 99 центнерів зерна озимої пшениці та 87 центнерів ярої пшениці.

Серед Перехідної зони найвища урожайність ранніх зернових та зернобобових культур відмічена в сільськогосподарських підприємствах Новоград-Волинського району на рівні 40,5 ц/га (+3,8 ц/га). Зокрема, в господарстві СТОВ «Птахівник» урожайність ярої пшениці склала 64,0 ц/га, що майже вдвічі більше загальнообласного показника.

Як повідомляє прес-служба ОДА, на Поліссі найвищу урожайність мають агроформування Брусилівського району – 44,6 ц/га (+7,9 ц/га до загальнообласного показника). У господарстві цього району ТОВ «Долинівське» урожайність озимого жита сягає 106,4 ц/га, що майже в чотири рази більше, ніж по області.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here