За даними статистики на продовольчому ринку зафіксовано зниження цін на овочі на 27 %. За значно нижчими цінами можна було придбати на продовольчому ринку і фрукти, які в цілому подешевшали на 13%. У серпні також відбулося зниження цін на рис – на 1 %, на крупи в загалом на 4%, а на крупу гречану – на 6%. Водночас, підвищення цін від 1% до 4% зазнали важливі продукти харчування, а саме , молоко, хліб, сири, масло, яловичина, свинина, м’ясо курей, яйця, олія, сало, розповідає начальник відділу статистики цін Головного управління статистики в Житомирській області Тамара Бєлова.
Зважаючи на цінову ситуацію середньомісячні витрати кожного жителя області в поточному році зросли в 1,3 рази і склали 928 гривень.
За даними статистичного спостереження у серпні реалізація картоплі на Житньому ринку в Житомирі збільшилась на третину, і на 20% – овочів. Зважаючи на зниження цін на овочеву продукцію, населення придбало в 6 разів більше солодкого перцю, на 80% – баклажанів, на 20% – томатів, майже на 30% – моркви та цибулі. Натомість ціни на продукцію тваринництва зросли на 17%, а її реалізація скоротилася на 14%.
Загалом за 8 місяців року обсяг реалізованих в роздріб товарів на Житомирщині склав майже 9,5 мільярдів гривень, що у порівняльних цінах перевищує минулорічний на 20%.