Home Гроші За рік у Житомирській області використали на 11 % менше газу

За рік у Житомирській області використали на 11 % менше газу

118

Всеукраїнська селекторна нарада з питань контролю за проходженням опалювального сезону, стану розрахунків за природний газ та теплову енергію, перегляду тарифів на послуги теплопостачання під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула відбулася 16 січня.

В її роботі взяли участь перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Олещенко, Житомирський міський голова Володимир Дебой, директори департаментів облдержадміністрації, керівники профільних установ і служб та представники місцевих органів влади.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що, підсумовуючи першу половину опалювального сезону 2013-2014 року, варто відзначити злагоджену й безперебійну роботу усіх служб і відомств.

За його словами, підприємства теплокомуненерго забезпечують населення теплом, а всі пошкодження на теплотрасах ліквідуються у максимально короткі терміни.

Олександр Юрійович звернув увагу на те, що у 2013 році підприємствам теплокомуненерго вдалося скоротити обсяги споживання природного газу на 6%. За цим показником лідерами по Україні є Чернігівська, Житомирська та Луганська області. На разі наш регіон використовує на 10,8% менше газу (це майже 17 млн. кубів).

Олександр Вілкул поставив перед керівниками областей ряд завдань, пов’язаних із погіршенням погодних умов. В першу чергу, у всіх регіонах треба розгорнути пункти обігріву громадян, відновити роботу соціальних патрулів та підготувати снігоприбиральну техніку. При цьому, Віце-прем’єр-міністр наголосив на необхідності переглянути тарифи на послуги теплопостачання для бюджетних установ.

Микола Олещенко зазначив про те, що опалювальний сезон проходить стабільно, а будь-які перебої у роботі тепломереж оперативно усуваються.

Окрім цього, в області проводиться ефективна робота щодо ліквідації заборгованості населення за споживання природного газу. Микола Миколайович висловив переконання, що у 2014 році в регіоні будуть виконані заплановані обсяги житлового будівництва, – пише прес-служба облдержадміністрації.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here