Home Гроші Зарплата на Житомирщині більше, ніж вдвічі вища за мінімальну

Зарплата на Житомирщині більше, ніж вдвічі вища за мінімальну

81
Середня заробітна плата на Житомирщині минулого місяця становила понад 2 з половиною тисячі гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року зарплата зросла на 14%.
 
За даними Головного управління статистики області, зарплата в області майже у два з половиною рази більша за мінімальну.
 
Найсуттєвіше зросли виплати працівникам добувної промисловості, у сфері культури та спорту, відпочинку та розваг – на 11%, у державному управлінні – на 10% та освіті – на 9%.
 
На зібльшення фінансових виплат працівникам цих галузей вплинули одноразові нарахування, таких як матеріальна допомога, оздоровчі виплати у зв’язку з відпустками працівникам бюджетних установ.
 
Лідерство в оплаті праці у червні належало працівникам транспорту, добувної промисловості, фінансової діяльності, зайнятим у виробництві транспортних засобів та устаткування. Їз зарплата перевищила середньообласний показник в 1,3–1,6 раза.
 
Як і у попередні місяці, стабільно низькооплачуваними залишаються працівники, зайняті у рибальстві і рибництві, готелях та ресторанах, де нарахування не досягли 54% від середнього рівня по області.
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here