Home Гроші Жителі Житомирщини купують більше,ніж в інших регіонах

Жителі Житомирщини купують більше,ніж в інших регіонах

193

За темпами росту обороту роздрібної торгівлі за І півріччя поточного року посіла перше місце в загальнодержавному рейтингу. Про це повідомив заступник голови області Олександр Никитюк під час урочистостей з  з нагоди Дня працівників торгівлі.  

На сьогодні у сфері торгівлі області зайнято понад 55 тисяч осіб, або 11% населення працездатного віку. У січні-червні 2011 року обсяг обороту роздрібної торгівлі склав 6,7 млрд. грн. Це на 5,2% більше, ніж у середньому по Україні. 

Мережа роздрібної торгівлі нараховує понад 19 тисяч об’єктів, з них 4,7 тис. продовольчих та 3,1 тис. непродовольчих магазинів. В сільській місцевості розташована майже п’ята частина усієї мережі.

Здійснюється продаж товарів і поза торговельною мережею – це майже 18 тис. лотків, палаток, розкладок. Крім того, в області здійснюють діяльність 850 підприємств, основним видом економічної діяльності яких є оптова торгівля.
Одним із вагомих каналів реалізації товарів населенню залишається торгівля на ринках. В області функціонує 63 ринки на 22,7 тис. торгових місць, повідомляє офіційний сайт Житомирської облдержадміністрації.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here