Home Влада Житомирський онкодиспансер передадуть у концесію

Житомирський онкодиспансер передадуть у концесію

577

У концесію передадуть приміщення радіологічного відділення Житомирського онкодиспансеру.

За це рішення проголосували 59 депутатів обласної ради під час сесії 29 липня.

Концесія передбачає державно-приватне партнерство із залученням 13,9 млн євро приватних інвестицій для закупівлі двох лінійних прискорювачів.

«Лінійний прискорювач – це сучасні методи лікування та сучасний апарат. Ми вже підготували бункер під лінійний прискорювач, засідали багато раз робочі групи де детально розглядали різні варіанти. Один із варіантів це державно-приватного партнерства у формі концесії. До обласної ради надійшла пропозиція щодо даного партнерства. Якщо зараз підтримується даний проєкт рішення, то буде створена конкурсна комісія, яка і визначить подальшого переможця, а затвердить його сесія. Від інвесторів ми отримали пропозицію з розрахунками, де будуть інвестовані солідні суми коштів. Загальна сума інвестицій заплановано у сумі 13 970 млн євро», – повідомив директор Ігор Сабадаш.

Згідно із документом, упродовж 180 днів комісія з питань організації та проведення концесійного конкурсу має розробити умови конкурсу.

У 2020 році голова ОДА Бунечко зазначав, що на реконструкцію диспансеру вже витратили понад 34 млн грн із бюджету. Загальний бюджет реконструкції становив 93 млн грн.

Наразі в області є понад 233 тис. осіб, постраждалих від ЧАЕС. Це – 19% населення. Мають потребу проходити променеву терапію 120 осіб щодня, загалом – майже 2 тис. жителів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here