Home Кримінал Генпрокуратура порушила справи проти двох колишніх урядовців

Генпрокуратура порушила справи проти двох колишніх урядовців

180

Генпрокуратура порушила кримінальні справи проти колишнього заступника міністра надзвичайних ситуацій та колишнього гендиректора Аграрного фонду.

Як повідомила прес-служба ГПУ, справа була порушена в рамках проведення перевірки додержання вимог законодавства розпорядниками бюджетних коштів, підприємствами та організаціями, що їх отримують.

Колишній заступник міністра надзвичайних ситуацій, прізвище якого не називається, у 2008 році уклав угоди, на підставі яких міністерством усупереч вимогам Бюджетного кодексу приватній структурі було перераховано 2,5 млн грн, що призначалися на забезпечення діяльності сил цивільного захисту та заходи з ліквідації надзвичайної ситуації на території Мелітопольського району Запорізької області. Триває досудове слідство.

У ГПУ наголошують, що практично в усіх регіонах встановлені численні випадки заволодіння бюджетними коштами шляхом завищення обсягів виконаних робіт, оплати товарів та послуг, які не надавалися. Зокрема, прокуратурою Києва 10 травня 2011 року порушено кримінальну справу стосовно колишнього гендиректора Аграрного фонду, який вніс завідомо недостовірні дані до актів приймання-передавання та оплатив 45 тис. т цукру, що в дійсності не був поставлений. Зазначеними діями бюджету завдано збитків на суму 347 млн грн. Досудове слідство у справі триває.

Загалом, за наслідками перевірок, проведених упродовж першого півріччя поточного року, у бюджетній сфері порушено 884 кримінальні справи. 2733 посадові особи притягнуто до відповідальності, 406 з яких працівники контролюючих органів.

До бюджету відшкодовано збитки на суму 134 млн 145 тис. грн.

Нагадаємо, у червні генпрокурор Віктор Пшонка повідомляв, що ГКУ порушила кримінальні справи проти 26 високопосадовців колишнього і нинішнього урядів, половину з яких вже направлено до суду. 

За матеріалами: ТСН.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here