Home Кримінал Генпрокуратура викрала Тимошенко у брехні

Генпрокуратура викрала Тимошенко у брехні

374

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вводить суспільство в оману словами про те, що державний обвинувач у судовому процесі над нею Лілія Фролова на брифінгу нібито сказала, що обвинувачену буде засуджено до 10 років позбавлення волі.

"Юлія Тимошенко вдалася до відвертої брехні, спотворюючи інформацію", – йдеться в повідомленні, поширеному Відділом зв’язків зі ЗМІ Генпрокуратури в понеділок.

При цьому відомство наводить стенограму виступу Фролової на брифінгу.

Відповідно до наведеного тексту стенограми, на запитання кореспондента, "яке покарання державне обвинувачення призначить Юлії Тимошенко", Фролова відповіла: "Взагалі неможливо зараз говорити ні про яке покарання, оскільки ще не розпочалася процедура судового слідства. І з метою повного, всебічного та об’єктивного розгляду ми не можемо зараз говорити. Ми повинні досліджувати все, що здобуто на стадії досудового слідства, надати йому оцінку і після цього визначатися зі своєю позицією".

На наступне питання кореспондента "стаття 365 Кримінального кодексу максимально що передбачає?" Фролова відповіла: "10 років позбавлення волі", зазначають в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, на засіданні Печерського суду в понеділок у справі стосовно Тимошенко головуючий суддя Родіон Кірєєв звинуватив екс-прем’єра в неповазі до суду і заклику всіх підсудних до неповаги до суду, при цьому один із прокурорів, звертаючись до Тимошенко, обмовився і назвав її не підсудною, а засудженою.

На це лідер Батьківщини відповіла: "Щойно прокурор назвав мене засудженою. Також хочу звернути увагу, що інший прокурор, пані Фролова, після минулого засідання провела прес-конференцію, на якій заявила, що мене засудять на 10 років. Скажіть, будь ласка, хто дозволяє прокурорам виступати PR-агенствами режиму, хто дозволив мене називати засудженою?".

Після закінчення судового засідання Тимошенко в ході бесіди з журналістами, говорячи про Фролову, заявила: "Ця людина всупереч закону заявила, що моє покарання буде 10 років і ніякого умовного покарання. Це свідчить про те, які прокурори сьогодні в суді – заангажовані, тенденційні, продажні, залежні".

Також лідер Батьківщини повідомила, що на наступному судовому засіданні 6 липня вона і її адвокати будуть заявляти відвід прокурорам у процесі, оскільки вважають їх заангажованими і залежними.

За матерiалами: Корреспондент.net 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here