Групу рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом викрила Житомирська поліція

1521

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Житомирській області та слідчі ГУНП в Житомирській області, організував діяльність угруповання місцевий кримінальний авторитет. Його учасники вимагали надумані борги з мешканців міста Коростень. Окрім того, надавали послуги з «врегулювання» фінансових конфліктів, – повідомили в нацполіції.

Сума боргу  залежала від матеріального стану потерпілого. В одних вимагали 500 доларів, в інших ця сума могла сягати й 5000. Вимагаючи гроші, рекетири погрожували людям фізичною розправою, пошкодженням чи знищенням майна. У разі відмови зловмисники відбирали майно потерпілих, а якщо і такий метод переконання не спрацьовував, то переходили до фізичного насильства. 

Правоохоронці зібрали докази причетності фігурантів вже до восьми епізодів злочинної діяльності. Зокрема, в одного з потерпілих вони відібрали обладнання на понад 300 000 гривень, ще у кількох громадян, які не погодилися сплатити їм «борг» відібрали мисливську гладкоствольну рушницю, бензопилу та мобільний телефон, в іншого вимагали понад 180 000 гривень. 

2 січня оперативники, слідчі, прокурори Житомирської обласної прокуратури за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення затримали трьох учасників угруповання під час отримання грошей від потерпілого: 900 доларів та 16 500 гривень. 

“На підставі зібраних доказів організатору та 8 учасникам слідчі повідомили про підозру. Залежно від ролі та участі в злочинній діяльності дії підозрюваних кваліфіковані:

– ч. 2 та 4 ст. 186 (грабіж),

– ч. 3 та 4 ст. 189 (вимагання),

– ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України”, – зазначають у поліції.

Окрім того, за результатами проведення 28 обшуків поліцейські вилучили майже 6 мільйонів гривень у національній та іноземній валюті, зброю, зокрема і рушницю, яку відібрали в одного з потерпілих, інші речі, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та перевіряється причетність фігурантів до скоєння інших злочинів на території області.

За скоєне може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на «Перший Житомирський» у соцмережах:
Telegram
Facebook
Instagram
YouTube
TikTok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here