Home Кримінал Ірина Шкурган обкрадала хворих сиріт

Ірина Шкурган обкрадала хворих сиріт

169

52-річна Ірина Шкурган обкрадала дітей-сиріт, хворих на дитячий церебральний параліч. Вона працювала завідувачкою складу будинку-інтернату в селі Горішнє Залуччя Снятинського району Івано-Франківщини. Забирала речі, які протягом чотирьох років передавали благодійники.

14 червня міліціонери обшукали її будинок. Вивезли два повні автобуси побутової хімії, памперсів, одягу, іграшок. Багато чого попсувалося, речі погризли миші.

— Ми в шоці, — каже селянин 53-річний Петро Пупеза. — Така порядна сім’я. Вона має чоловіка, троє дорослих синів. У тому інтернаті працює 28 років. Досі не може пояснити, що наробила. Каже: біс попутав. Кається, обіцяє виправитися, переживає, дуже похудала.

Орієнтовна вартість вилученого майна — 25 тис. грн.

— Справа навіть не у грошах, — пояснює 46-річний Дмитро Федюк, начальник райвідділу міліції. — Діти у тому закладі від народження обділені. Наступного дня після обшуків ми проводили інвентаризацією майна в інтернаті. Як почали відкривати коробки, підбігла дівчинка з фізичними вадами. Вхопила чепчика, рожеві тапочки, якусь іграшку і дуже тим тішилася. Я багато років працюю, не сентиментальний, але нерви треба мати залізні. Запитав, чи має та жінка хоч грам совісті.

Ірині Шкурган загрожує до п’яти років в’язниці.

Олеся ЦИМБАЛІСТА, "Газета по-українськи" №1243 за 24.06.2011.

Фото автора

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here