Home Кримінал Із простреленим хребтом і на штучній вентиляції: в Охматдиті борються за життя...

Із простреленим хребтом і на штучній вентиляції: в Охматдиті борються за життя 9-річного хлопчика з Новограда

388

13 липня 9-річного хлопчика із Новограда доставили літаком до столичного Охматдиту. У дитини серйозні травми – прострелений хребет, шлунок та селезінка. Він перебуває у медикаментозному сні на штучній вентиляції легень.

9-річного Данила (одного із двійнят) поранив військовослужбовець, товариш батька із Києва, який після пострілу і привіз дитину до лікарні. Чоловік приїхав погостити до їх батька і показував дітям прийоми, як забрати зброю у противника.

Мама хлопчиків на час поранення відпочивала із двома доньками в Туреччині. Коли дізналася про нещастя, одразу прилетіла в Україну.

Про подробиці події йдеться у сюжеті ТСН. 

«Органи ушкоджені – шлунок, підшлункова залоза, селезінка, шлунок наскрізь поранена. Зараз медикаментозний сон, штучна вентиляція легень, медикаментозна терапія», – розповів завідувач анестезіології та інтенсивної терапії Новоград-Волинської районної лікарні Іван Кравченко.

Військовослужбовець, який привіз до лікарні хлопчика, сказав, що його поранили біля річки. Однак поліція знайшла докази, що дитину поранили в будинку.

На момент поранення вдома була бабуся. Вона каже, що спала, а постріл був в альтанці.

Із озброєним чоловіком були двоє 9-річних двійнят: Данило, який отримав поранення, та Марк, а також їх товариш. Військовий їм показував прийоми, як забрати зброю у противника.  

«І він так пригнувся до Дані і в цей момент, коли він забрав пістолет, вийшло так, що він вистрелив і це куля пройшла в бік. Хотів подобається хлопчикам, я просто так думаю, просто дурість, недбалість», – розповіла бабуся постраждалого.

Машину військовослужбовця обшукали. У ній виявили цілий арсенал зброї.

Є інформація, що у дитину поцілив полковник розвідуправління. У поліції це не підтвердили, але і не спростували. Правоохоронці відкрили провадження за статтею умисне тяжке тілесне ушкодження. Чоловікові вже оголосили про підозру. Також перевірятимуть звідки у нього зброя і навіщо возив її з собою. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Але нині найважливіше – боротьба за життя Данилка. Його рятуватимуть у столичному «Охматдиті».

«Є серйозні ушкодження хребта, які необхідно дообстежити, щоб наші нейрохірурги подивилися чи є там якісь ушкодження спинного мозку і в залежності від результату цього дообстеження, виробити план лікування. Тому що випадок складний, нестандартний», – констатують лікарі.

Зараз дитина у реанімації, але про деталі його стану батьки не дали згоду на розголошення. Біля Данилка в лікарні перебуває батько.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here