Home Кримінал На Житомирщині 50-річний чоловік вдома зберігав артилерійський снаряд

На Житомирщині 50-річний чоловік вдома зберігав артилерійський снаряд

139

13 червня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про можливу наявність в одному з домогосподарств с. Крути артилерійського снаряду. Перевіривши інформацію, працівники слідчо-оперативної групи дійсно виявили боєприпас.

З місця події його вилучили фахівці вибухотехнічної служби ГУНП та згодом знешкодили. Господар оселі розповів, що знайшов у лісі на колишньому болоті кілька таких боєприпасів і один з них приніс додому.

Про знахідку до поліції повідомили рідні чоловіка, побоюючись за власну безпеку. Нині за вказаним фактом триває перевірка. За висновками експертів, виявлене є учбово-практичним артилерійським снарядом.

Водночас поліцейські застерігають: подібні знахідки можуть становити реальну загрозу життю та здоров’ю людей. У разі виявлення підозрілих предметів не варто їх рухати і, тим більше, переносити додому або до місць проживання інших. У таких випадках слід негайно повідомити про виявлене до поліції.

Слід також пам’ятати, що статтею 263 Кримінального кодексу України за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here