Home Кримінал На Житомирщині добродушний пенсіонер віддав шахраям більше 2 тисяч гривень та 700...

На Житомирщині добродушний пенсіонер віддав шахраям більше 2 тисяч гривень та 700 доларів

114

Слідчим відділом Житомирського МВ УМВС 25 липня розпочато досудове розслідування шахрайства. Двоє незнайомців під приводом обміну валюти видурили у 77-річного жителя обласного центру понад 2,5 тисяч гривень та 700 доларів США.

Потерпілий звернувся до відділу міліції 25 липня і розповів, що близько 12 до його подвір’я зайшли двоє незнайомців: жінка та чоловік. Візитери розповіли, що немісцеві і потрапили у скрутну ситуацію. Їм терміново необхідно розміняти валюту, оскільки медики у найближчій лікарні мають розпочати операцію їх знайомого, і треба придбати необхідне.

Довірливий дідусь пройнявся бідою незнайомців і погодився допомогти, розмінявши 100-доларову купюру. Радості пари не було меж. Уже прощаючись з господарем, гості попросили води, нібито чоловікові від пережитих хвилювань стало недобре.

За півгодини після відвідин незнайомців, пенсіонер виявив зникнення своїх заощаджень із сховку і відразу зателефонував на «102».

На місці події працювала слідчо-оперативна група міськвідділу, працівники якої з’ясували, що розповідь про лікарню була лише приводом, аби дізнатись, чи є у дідуся кошти і де саме він їх зберігає. Ймовірніше всього, допоки він ходив по склянку з водою, кмітлива візитерка устигла заволодіти грошима.

Нині розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Про це інформує прес-служба міліції. Триває встановлення осіб шахраїв для їх затримання.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here