Home Кримінал На Житомирщині голову сільради покарали за адміністративне правопорушення

На Житомирщині голову сільради покарали за адміністративне правопорушення

136

За результатом розгляду адміністративного протоколу, складеного Коростишівською місцевою прокуратурою стосовно вчинення корупційного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-7 КУпАП та   ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», судом притягнуто до відповідальності голову сільської ради.

Встановлено, що голова сільської ради, що у Хорошівському (Володарсько-Волинському) районі, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування та обіймаючи зазначену посаду, порушила вимоги чинного антикорупційного законодавства.

Зокрема, усвідомлюючи, що в її службовій діяльності виник конфлікт інтересів, не вжила заходів щодо його недопущення, а саме, не повідомила про це безпосереднього керівника – сесію сільської ради, проголосувавши на двох пленарних засіданнях сесій за виділення собі премії на загальну суму понад 3700 грн.

За рішенням суду, на винну особу накладено адміністративне стягнення у виді штрафу на суму 3400 грн, що становить 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. проц е інформує прес-служба прокуратури.

Наразі рішення суду набуло законної сили.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here