Home Кримінал На Житомирщині оштрафували майстра лісу, який несвоєчасно повідомив про подаровану квартиру

На Житомирщині оштрафували майстра лісу, який несвоєчасно повідомив про подаровану квартиру

137

 Прокуратурою області, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері запобігання корупції, шляхом опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявлено факт несвоєчасного подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані майстром лісу Чуднівського військового лісництва. 

Відповідні матеріали скеровані до Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України, яким, за  результатами перевірки, складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом зазначеної справи. Під час судового розгляду встановлено, що майстер лісу, отримавши 10.08.2017 за договором дарування квартиру вартістю понад 214 тис грн (що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня поточного року), подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані лише 06.09.2017.


 Відтак, порушено вимоги Закону України «Про запобігання корупції», яким встановлено 10-ти денний строк подачі такого повідомлення. 


Постановою Житомирського районного суду особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф в розмірі 1700 грн.
 
Прес-служба прокуратури Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here