Home Кримінал Побиття у відділку поліції: на Житомирщині поліцейській повідомили про підозру

Побиття у відділку поліції: на Житомирщині поліцейській повідомили про підозру

722

У одному з відділень поліції області помічниця  чергового сектора реагування патрульних підійшла до 41-річного затриманого, який лежав на підлозі у відділку, та безпідставно вдарила. Через майже 1,5 роки їй повідомили про підозру.

Побиття затриманого сталося ще в грудні 2020 року.

Про це повідомила прокуратура області:

«Працівниці поліції повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, що супроводжувалися застосуванням насильства та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого.

За даними слідства, до одного з територіальних відділень поліції у грудні 2020 року був доставлений місцевий житель для з’ясування обставин. У той час, коли чоловік, у зв’язку з поганим самопочуттям, лежав на підлозі, помічниця  чергового сектора реагування патрульної поліції підійшла до нього та безпідставно вдарила, хоча він не чинив будь-якого опору чи непокори».

У ДБР зазначають, що між од­ним з опе­рупов­но­ва­же­них та чо­ло­ві­ком ви­ник словес­ний кон­флікт, у ре­зуль­та­ті яко­го по­били чо­ло­ві­ка прос­то у хо­лі рай­від­ділка гу­мо­вим кий­ком. По­бит­тя по­ба­чи­ли ін­ші від­ві­ду­ва­чі від­ділка, які зу­пи­ни­ли по­лі­цей­сько­го та вик­ли­ка­ли швид­ку.

У пос­траж­да­ло­го ді­аг­носту­ва­ли зак­ри­ту че­реп­но-моз­ко­ву трав­му, струс моз­ку та чис­ленні за­бої різ­них час­тин ті­ла.

У прокуратурі додають, що від чоловіка офіційні заяви не надходили. Лише наприкінці минулого року у соцмережі одного з місцевих сайтів було викладено відео. Відразу ж Житомирська обласна прокуратура відомості про правопорушення внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань та матеріали провадження передала до другого слідчого відділу Територіального управління ДБР.

Наразі досудове розслідування триває.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here