Home Кримінал Представники місії ОБСЄ зацікавилися причинами стрілянини в Олевську

Представники місії ОБСЄ зацікавилися причинами стрілянини в Олевську

161

Начальник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко розповів представникам місії ОБСЄ про хід розслідування подій в Олевську.

Розмова зі спостерігачами спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні відбулася 25 січня.

Представники моніторингової місії ОБСЄ цікавилися причинами та обставинами резонансних подій в Олевську 16 січня та нинішнім станом правопорядку у районі та райцентрі.

Керівник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко розповів про хід і перші результати досудового розслідування нічної стрілянини. Зокрема, він підтвердив, що безпосередньою причиною конфлікту із застосуванням зброї, стали непорозуміння між місцевими жителями і приїжджими чоловіками на побутовому ґрунті. Нині встановлено особи понад трьох десятків учасників тих подій, частина з яких були затримані. На сьогоднішній день офіційно оголошено про підозру у вчиненні злочинів і обрано міру запобіжного заходу 5 особам з числа представників так званої «львівської групи».

Також начальник ГУНП відзначив, що до кримінальної відповідальності будуть притягнені учасники конфлікту з обох сторін, адже зброю застосовували як місцеві жителі, так і приїжджі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через стрілянину в Олевську до дисциплінарної відповідальності притягнули 12 працівників поліції.

Нині в Олевську та районі ситуація стабілізована і знаходиться під контролем правоохоронців, інформують у відділі комунікації поліції Житомирської області. Для забезпечення належного правопорядку залучені бійці низки спецпідрозділів поліції, у тому числі представники патрульної поліції. Місцеві жителі вже відзначили позитивний результат і покращання загального стану публічної безпеки у місті та районі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here